Orhideja

Na Pergamano Parchment Paper flex sem odtisnila sliko orhideje s StazOn opaque cotton white blazinico, nato pa sem jo embosirala z zadnje strani. Nato sem s pomočjo Siesta parchment mrežice naluknjala papir, ki sem ga izrezala s škarjicami.

Ker pa je ravno prilika prava, vam pokažem še nekaj slik orhidej (od trenutnih 48), ki krasijo naš dom.

To je moj “tropski vrt” – steklena kocka, ki meri 50 x 50 x 50 cm, v kateri domujejo 2 mini falenopsisa, 1 srednji falenopsis, 1 lepi čeveljc, 2 katleji, 1 vanda in 1 dendrobium.

orhideja4-mala orhideja5-mala

orhideja6-mala

Tole pa so 3 od 9 cimbidijev, ki so do sedaj preživljali svoj čas na podstrešju, kjer so se počutile izredno dobro, saj je večina pognala 3 ali 4 močna stebla s cvetovi. Vse cvetoče smo preselili na zunanjo polico okna.

orhideja3-mala

orhideja2-mala

orhideja1-mala

orhideja7-mala

4 thoughts on “Orhideja

  1. Saj ne veš ali so lepše žive ali pa na čestitki. oboje ti uspevajo super.A kar ven ste jih postavili, kako pa bo z njimi, a jim nič ne škoduje mraz ali pa premočno sonce, ali dež?

  2. Hvala!

    Ja, kar ven smo jih postavili, saj jim ne bo nič. Smo jih imeli zunaj že tudi pri -4 stopinje. So pa pod prosojno streho (se vidi odsev v oknu), tako da na sonce ne sije neposredno, imajo pa dovolj svetlobe.

    Sonja

  3. krasni cimbidiji,jaz jih pa ne morem imeti,jih nimam kam na hladno postaviti v bloku 🙁

Comments are closed.