2007

Vrtnica

Vrtnica in obroba sta narisani z belo tinto, rahlo embosirani, luknjani z dvojno iglo ter izrezljani. Obroba je na rdečo podlago prišita z rdečo nitjo ter zalepljena s pomočjo Perga Glue lepila.

2007_01-vrtnica

 

Spominčice

Spominčice so narisane z modro in zeleno barvico, cvetovi so embosirani. Obroba je narisana z belo tinto, perforirana z iglo v obliki kvadratka in izrezana.

2007_02-spomincica

 

Medvedek in steklenička

Medvedek je na sprednjo stran narisan s pomočjo rjave tinte in z njo tudi pobarvan. Steklenička je embosirana in od zadaj pobarvana z rumeno voščenko (dorsing tehnika). Rože so 3D element, na čestitko so zalepljene s Perga Glue lepilom. Na sredini so zalepljene steklene kroglice srebrne barve dveh velikosti. Obroba je embosirana, križci so bili narejeni z iglo s štirimi iglami ter izrezani s škarjicami.

 

2007_03-rojstvo_steklenica_medvedek

 

Medvedek in golob

Desni zgornji rob (področje golobčka in rože) je luknjan s pomočjo dvojne igle ter izrezan s škarjicami. Golob in roža sta embosirana. Obroba je embosirana, križci so bili narejeni z iglo s štirimi iglami ter izrezani s škarjicami. Medvedek je embosiran z zadnje strani, s katere je tudi pobarvan z rjavo in oranžno voščenko v tehniki dorsing. Preostali del je prav tako pobarvan v dorsing tehniki z voščenkami rumene, modre in zelene barve.

2007_04-rojstvo_medvedek_golob

 

Rože in rdeči trak

Čestitka je narejena iz 140 g paus papirja. Rože so ebosirane z zadnje strani, nanje pa so nalepljene steklene rdeče kroglice ter bele polkroglice. Rdeč trak je vpleten v levi del čestitke.

2007_05-rdeci_trak_roze_bisercki

Rdeči oval

Čestitka je embosirana, luknjana ter izrezana s pomočjo škarjic. Na rdečo podlogo je zašita s pomočjo najlonske niti.

2007_06-ovalna_rdeca

Abraham

Rože so pobarvane s sprednje strani z rdečo tinto, listi pa z mešanico rjave in zelene tinte. Metuljčka sta pobarvana z rumeno tinto. Rože, listi, metuljčka in obroba so embosirani, za notranjost številk pa je uporabljeno orodje Sun tool, ki naredi relief v obliki sončnih žarkov.

2007_07_abraham_50_roze

Knjižna oznaka z metuljčki

Metuljčki so narisani z črnim pisalom ter pobarvani z rumeno tinto. Rože so obrobljene z vijolično barvo, cvetni listi pa so pobarvani z roza in rumeno barvo. Listi, rože in metuljčki so embosirani.

2007_08_knjizna_oznaka_metulji

Voziček

Voziček je narisan z akvarelnimi barvicami. Čestitka je z zadnje strani pobarvana z modro in rjavo voščenko. Odejica in zgornji del vozička sta narisana z belo tinto in embosirana. Obroba je luknjana in izrezana.

2007_09_vozicek_modri

Rože

Čestitka je narejena iz 140 g pergamentnega papirja. Je embosirana, luknjana in izrezana.

2007_10_bela_cestitka_roze

Rože

Čestitka je ebosirana in nalepljena na oranžni papir.

2007_11_bela_roze_oranzna

30. rojstni dan

Rože so pobarvane s barvicami rdeče, rumene, modre, vijolične in oranžne barve, listi pa z mešanico rjave in zelene. Metuljčka sta pobarvana z rumeno tinto. Rože, listi, metuljčka in obroba so embosirani, za notranjost številk pa je uporabljeno orodje Sun tool, ki naredi relief v obliki sončnih žarkov.

2007_12_30_let_rdece_roze

Medvedek in golob – rumena čestitka

Desni zgornji rob (področje golobčka in rože) je luknjan s pomočjo dvojne igle ter izrezan s škarjicami. Golob in roža sta embosirana. Obroba je embosirana, vzorci so bili narejeni z iglo s štirimi iglami, ki sem jo zasukala malo v desno stran (toliko, da so se luknje podaljšale). Medvedek je embosiran z zadnje strani, s katere je tudi pobarvan z rjavo in oranžno voščenko v tehniki dorsing. Preostali del je pobarvan z rumeno tinto.

2007_13_rojstvo_medvedek_golob_rumeni

Okrogla – rdeča

Čestitka je narisana z belim svinčnikom in rahlo embosirana. Večina čestitke je luknjana s pomočjo mreže in enojne igle. Notranjost je izrezana s škarjicami. Čestitka je s pomočjo Perga glue lepila prilepljena na rdeči karton.

2007_14_okrogla_pikanje_roze

Okrogla čipkasta

Čestitka je narejena iz 140 g papirja. V premeru meri 24,5 cm. Je narisana z belo tinto, embosirana, luknjana in rezana s škarjicami. Samo prerisovanje je trajalo približno 30 min, luknjanje okoli 2 uri, rezala pa sem okoli 12 ur.

2007_15_okrogla_cipkasta_velika

Štorklja

Čestitka je narejena iz 140 g paus papirja. Pahljača je nalepljena na podlago, štorklja je narisana z oranžno in črno barvico ter z zadnje strani pobarvana z belo tempera barvico. V podlago je vpleten zeleno-zlat svileni trak.

2007_16_trikotna_storklja

Ob rojstvu – srebrna

Izdelana je iz A4 paus papirja. Risbice so narisane s srebrno barvo. Čestitka je luknjana, embosirana ter izrezana.

2007_17_a_rojstvo_srebrna_prednja 2007_17_b_rojstvo_srebrna_zadnja 2007_17_rojstvo_srebrna_narazen

Copatki – modra

Motiv je narisan s srebrnim flomastrom ter z zadnje strani obarvan z modro voščenko. Vpleten je nebesno moder svileni trak.

2007_18_copatki_modra

Snežaki

Čestitka je narejena iz 140 g paus papirja. Slika je narisana s črno tinto, snežaki pa so pobarvani z barvicami ter rahlo embosirani z zadnje strani.

2007_19_snezaki_vsi

Majhni snežaki

Čestitka je narejena iz 140 g paus papirja. Snežaki so narejeni s tehniko stippling ter pobarvani z metalik flomastri. Napis je na podlago pritrjen z zakovicami bele barve.

2007_27_snezaki_srecno

Sanke

Motiv na čestitki je vtisnjen v paus papir s pomočjo embosirnega orodja z zadnje strani. Notranji papir je 80 g natisnjen paus papir.

2007_28_sanke

Snežinka

Čestitka s snežinko je narejena iz 140 g paus papirja, z zadnje strani pobarvana z modro barvico (svetlejša dela) ter z modro voščenko (temnejši del), vsi trije deli pa so nato dorsirani. Tri snežinke so embosirane, luknjane in rezane, večja pa je 3D element – luknjana, rezana in embosirana ter na osnovno čestitko prilepljena z lepilom, ki postane brezbarvno.

 2007_29_snezinke_plava

Snežaka

Osnova čestitke je 104 g modri paus papir, ki sem mu naredila obrobo iz črt s pomočjo embosirnega orodja. Nanjo je pritrjen izrezan in embosiran 3D element, na katerega sta s pomočjo akvarelnih barvic narisana snežaka.

2007_30_snezaka_plava

Zlata smrečica

Smrečica je nalepljena, prazni prostori pa so zapolnjeni s pikanjem (stippling). Napis je narisan z belo kredo in vtisnjen z zadnje strani.

2007_32_smreka_stippling

Trak srečno

Trakova sta izrezana z dekorativnimi škarjicami. Ožji je embosiran (napis srečno). Oba trakova sta luknjana, skozi je napeljan rdeči svileni trak.

2007_34_rdeca_trak_srecno2007_33_rdeca_trak_srecno2007_35_rdeca_trak_srecno

Rdeče zelena

Notranji del je zeleni karton, ki je na zunanji del, narejen iz 140 g paus papirja, zašit z laksom. Na paus papir so z zeleno barvico narisani okvirji, zunanji del je pobarvan z zeleno, notranji del pa z rdečo voščenko (dorsiranje). Zeleni del ima s pomočjo flower toola narejene majhne rožice, notranji rdeči pa rožice (flower tool) in pikane rožice (7 lukenj). Nanj so prilepljeni listi bodike.

2007_36_rdece_zelena_bodike

Robika

Čestitka je izdelana iz notranjega rdečega papirja ter zunanjega paus papirja. Na notranji del je zalepljen napis Srečno!, obrezan z dekorativnimi škarjicami. Zunanji paus papir je embosiran (pike in robike) ter luknjan z dvojno iglo ter izrezan s škarjicami.

2007_37_robika

 

 

Smrečice

Notranji del je iz modrega papirja, zunanji del pa iz 140 g paus papirja, na katerega so embosirane smrečice ter napis Srečno!.

2007_40_smrecice_obroba 2007_41_smrecice

 

Planinec

Slika je s predloge prerisana s črno tinto. Vse črte so embosirane z zadnje strani.

2007_42_planinec_80

Črna srčka

Motiv je narisan s črno tinto, luknjan z dvojno iglo ter izrezan s škarjicami. Srčka sta nalepljena na osnovo.

 2007_43_crna_srcka

Obroba

Čestitka je narejena iz 140 g paus papirja s pomočjo ravne mrežice ter enojne luknje ter izrezana s škarjicami.

2007_44-obroba

Zvezda

Zvezdica je embosirana. Obroba je narisana z rdečo obrobo. Vanjo je vpleten rdeči svileni trak.

2007_45-zvezda

 

Božično-novoletna

Obroba je narejena s pomočjo diagonalne mreže, enojne igle in majhnega orodja za embosiranje. Notranji barvni del je iz tanjšega natisnjenega vellum papirja ter je na zunanji del čestitke zašit z laksom.

2007_46-bozicno-novoletna

 

Izrezljana

Zunanji del čestitke je narejen iz 140 g papirja, ki je bil preluknjan s pomočjo ravne mreže ter enojne igle, izrezan pa s škarjicami. Izboklinice med križci in zvezdicami so narejene s pomočjo majhnega orodja za embosiranje. Na sredini je izrezan del, ki je na ozadje pritrjen s pomočjo lepila.

2007_47-izrezljana

 

Zvončka

Osnovni motiv je narisan z zlatim flomastrom ter pobarvan z barvicami.

2007_50_modra_zvoncka

Knjižna oznaka

Oznaka je narisana z belo kredo, ebosirana z zadnje strani, luknjana z dvojno iglo ter izrezana s škarjicami. Na vijolično podlago je zašita z laksom.

2007_51-knjizna_oznaka

Malo vaje

2007_48-rumene_roze_vaja_barvanja 2007_49-roze_vaja_barvanja