2008

Vrtnica

Vrtnica je narisana s pomočjo oljnih pastelov. Obroba je luknjana s pomočjo PCA mrežice in enojne igle ter embosirana z zadnje strani in izrezana.

2008-32-vrtnica_pastel

Rože

Osnovni motiv je na 140 g papir narisan z zlatim flomastrom ter embosiran z zadnje in sprednje strani. Luknjano z dvojno iglo ter izrezano s škarjicami. Na zeleno podlago prilepljeno s Perga glue lepilom.

 2008-31_roze_zelena

Jadrnica

Čestitka je narejena za 140 g paus papir. Jadrnica, morje in galebi so narisani s črno tinto. Galebi so embosirani z zadnje strani do beline. Jadrnica, morje in obzorje so pobarvani z zadnje strani z voščenkami in nato dorsirani. Motiv okoli slike in mreža sta embosirana z zadnje strani. (Dorothy Holness, Parchment Craft magazine junij 2004)

2008-29_jadrnica_morje

Knjižna oznaka – lilije

Knjižna oznaka je embosirana z zadnje strani.

2008-28_knjizna_oznaka_lilije

Rože pastel

Rože so narisane s pastelnimi barvami ter embosirane z zadnje strani. Obroba je štampiljka, odtisnjena z belo StazOn opaque Cotton White barvo ter embosirana. V notranjost je vstavljen rdeč papir, ki je na zunanji paus papir pritrjen z belim svilenim trakom.

2008-27_roze_pastel

Knjižna oznaka

Knjižna oznaka je narejena iz 140 g paus papirja ter narisana z belim Sakura pisalom. Rože in trakovi so embosirani z zadnje strani z orodjem za embosiranje. Luknjice na obrobi so narejene z enojno iglo na PCA mrežici. (Dorothy Holness, Parchment Craft magazine junij/julij 2002)

 2008-26_knjizna_oznaka_roze_trak

Roži

Čestitka je narejena iz 140 g paus papirja. Rob je embosiran, križci pa so luknjani z enojno iglo na tanki PCA mrežici ter izrezani s škarjicami. Roži sta 3D elementa. Pobarvani sta s Faber-Castell Polychromos barvicama rdeče in rumene barve inebosirani z zadnje strani. Po robu sta lluknjani z enojno iglo in izrezani s škarjicami. V notranjost je vstavljen rdeč papir, ki je na zunanji del prišit z rdečo nitjo. (Christine Coleman, Parchment Craft magazine junij 2003; Ann Jennings, Parchment Craft magazine avgust 2008)

2008-25_rdece_rumeni_rozi

Metulj

Čestitka je pobarvana z barvicami s sprednje strani ter z zadnje strani rahlo embosirana. Krog je luknjan s polkrogom, ki imajo vtisnjeno majhen sonček, ter izrezan. Na podlago je prišit z laksom. Zunanja obroba je prav tako luknjana: prva platnica samo z enojno iglo ter mrežico in rezana, zadnji del pa je luknjan z enojno iglo z mrežico ter polkrogi, ki ustrezajo notranjemu krogu. Notranji modri papir je na platnico prišit s pomočjo modrih perlic.

2008-01_metulj_modra

Nagelj

Obroba je embosirana in izrezana, na samo čestitko pa so v plasteh nalepljeni luknjani in izrezani koščki pausa, ki so bili prej pobavani z rdečo voščenko.

2008-02_nageljcki

 

Metulj čipka

Narejena je iz 140 g papirja po predlogi z naslovnice knjige Idrija Spitze. Prerisana je z belo tinto, nato embosirana, luknjana in izrezana. Na podlago je prišita z laksom.

2008-03_metulj_cipka

 

Knjižna oznaka

Oznaka je narejena iz 140 g paus papirja, luknjana in embosirana na diagonalni PCA mrežici. Na ozadje je prilepljena s Perga glue lepilom. Prilagojeno po vzorcu Anne Quinn (Parchment Craft, marec 2008).

2008-04_knjizna_oznaka_manjsa

Metulj pop-up

Metulj je pop-up čestitka. Narejen je iz 140 g paus papirja, luknjan z enojno iglo na pravokotni mrežici in izrezan. Na trši karton barve fuksije je pritrjen s Perga glue lepilom ter elastično nitko.

2008-05_metulj_pop_up_manjsa

 

Velikonočno jajce

Motiv je narisan z belo barvico in embosiran z zadnje strani. Predeli s križci so luknjani z četverno iglo in izrezani, predeli s kvadratki pa z dvojno iglo in izrezani. Moj motiv.

2008-06-velikonocno_jajce

Metulj in roža

Sestavljena je iz dveh delov: notranjega in zunanjega. Na notranji del je motiv narisan na 140 g paus papir z barvicami in rahlo embosiran ter prišit na papir barve pistacije. Motiv rožic na zunanjem delu je embosiran z zadnje strani, eno krilo metulja pa s sprednje, drugo pa z zadnje strani. Motiv je luknjan z dvojno iglo ter izrezan s škarjicami. Na papir je prilepljen s Perga glue lepilom. Oba dela sta zašita z laksom.

Zunanji del

2008-07_metulj_roze_zunaj

 

Notranji del

2008-07_metulj_roze_znotraj

 

Oranžne rože

Čestitka je narejena iz 3 plasti. Osrednji del je pobarvan z barvicami Faber Castel Polychromos in sicer rdečo in rumeno barvo, čez njiju pa sem podrgnila še z Lyra blender barvico. Liste sem narisala z zeleno in svetlo sivo barvico, prav tako pa sem uporabila Lyra blender. Osrednji in spodnji del sta luknjana s pomočjo PCA flexyduo mrežice z enojno in osmerno iglo ter luknjana s škarjicami. Na osrednjem delu sem naredila še enak vzorec izbočenih pikic, ki pa so narejene na flexydou mrežici z zadnje strani in z embosirnim orodjem. Na osrednjem delu je še embosiran rob – črte, ki skrivajo lepilo, s katerim je prilepljen na spodnji del, ki pa je prilepljen na zeleno podlago.

2008-08_oranzne_roze_zelena_podlaga

Detajl

2008-08_oranzne_roze_zelena_podlaga-detajl

 

Poročna

Meri 14,4 x 21,3 cm. Osnova je preluknjana z iglo v obliki srčka – srčki so embosirani. Obroba osnove je emosirana, luknjana z dvojno iglo in izrezana. Na osnovo je prilepljen večji srček, ki je sestavljen iz 8 plasti – vsaka plast je malo večja od prejšnje plasti. Vsaka izmed plasti je izrezana z iglo v obliki polkroga. Sami polkrogi so embosirani z zadnje strani s sun tool orodjem.

2008-09_porocna_srcki

 

Rojstni dan

Osnova je preluknjana na mrežici z enojno iglo in nato izrezana. Kvadratki so embosirani, notranjost kvadratkov pa je embosirana s sun tool orodjem.

2008-10_rdeca_kvadratki

 

Rdeče roza rože

Čestitka je narejena iz 3 plasti. Osrednji del je pobarvan z akvarelnimi barvicami. Osrednji in spodnji del sta luknjana s pomočjo PCA flexyduo mrežice z bold enojno iglo ter izrezana s škarjicami. Na osrednjem delu sem naredila še enak vzorec izbočenih pikic, ki pa so narejene na flexyduo mrežici z zadnje strani in z embosirnim orodjem. Na osrednjem delu je še embosiran rob – črte, ki skrivajo lepilo, s katerim je prilepljen na spodnji del, ki pa je prilepljen na zeleno podlago.

2008-11_rdeckaste_roza_zelena_podlaga

Detajl

2008-11_rdeckaste_roza_zelena_podlaga-detajl

 

Dež

Osrednji del je luknjan s pomočjo PCA flexyduo mrežice z majhnimi luknjami ter izrezana s škarjicami. Izbočeni krogci so embosirani z zadnje strani. Rožice so izrezane s štancami ter rahlo embosirane ter na podlago zalepljene s pomočjo Perga glue lepila. V okencu so s pomočjo laksa in lepila prilepljene prozorne perlice, ki predstavljajo dež. Nekaj perlic je tudi na rožah. Osrednji del je tanek barvni pergamentni papir.

2008-12_mrezasta_rozice

 

Abraham

Čestitka meri 7,7 x 15,2 cm. Motiv je narisan z zlatim gel pisalom ter ebosiran z zadnje strani. Obroba je luknjana z bold iglo ter izrezana. Na oranžno ozadje je prišita z oranžno nitko.

2008-13_abraham_roza_oranzna

 

Srčka in rožice

Rožice so narisane z zlatim flomastrom in embosirane z zadnje strani, srčka pa sta narisana z belo barvico ter prav tako embosirana z zadnje strani z majhnim embosirnim orodjem. Obroba je luknjana s pomočjo mrežice z majhnimi luknjamiter izrezana s škarjicami.

2008-14_rdeca_srcka_rozice

 

Vse najboljše!

Čestitka je narejena iz 140 g paus papirja, ki je z zadnje strani embosiran z modro, rumeno in rdečo voščenko. Majhne rožice so embosirane s pomočjo fine mrežice. Napis je narisan z belo kredo in embosiran.

2008-15_mavrica_vse_najboljse

 

Oranžna

Rože so narisane z belim svinčnikom in rahlo embosirane z zadnje strani. Okolica rož je luknjana na mrežici z večjimi luknjami in debelejšo iglo. Obroba je narena z ebosirnim orodjem, vogali pa s sun orodjem. Trakova na straneh sta ebosirana z mega sun orodjem. Vsi trije deli so na oranžno podlago nalepljeni s Perga glue lepilom.

2008-16_oranzna_roze

 

Čipka

Ta čestitka je nastala na podlagi vzorca za kvačkani prtiček. Celotna čestitka je embosirana, luknjana z dvojno iglo in izrezana s škarjicami. Na rdečo podlago je pritrjena s Perga glue lepilom.

2008-17_cipka

 

Knjižna oznaka

Knjižna oznaka je sestavljena iz dveh delov. Na spodnjem paus papirju so z akvarelnimi barvicami narisane majhne vrtnice. Osrednji del zgornjega dela je izrezan, rob pa je embosiran z mega sun toolom ter srednjim sun toolom. (Pat Murphy, Parchment Craft Magazine junij 2003)

2008-18_vrtnice_knjizna_oznaka

 

Smrežice

Smrečice so ebosirane s pomočjo PCA diagonalne mrežice in embosirnega orodja. Ozadje je pobarvano z zeleno voščenko.

2008-19_smrecice

 

4 rože

Čestitka je sestavljena iz 3 plasti. Notranji del je rjavi papir. Srednji del je luknjan na PCA mrežici ter izrezan s škarjicami. Nanj je nalepljen kvadrat pausa, na katerega so z barvicami narisane rože. Rože so iz Parchment Craft Magazine februar 2008, april 2008 in junij 2008. Mreža je moj vzorec.

2008-20_4_roze_mreza

Marjetice

Marjetice so narejene s štancami, embosirane z zadnje strani ter zalepljene na podlago. Rumena sredica je narejena z zlatim lepilom z bleščicami. Notranji del je svetlo moder tanek paus papir. (Ann Bowman, Parchment Craft Magazine junij 2003)

2008-21_marjetice

 

Snežinke

Snežinke so narejene na črnem paus papirju. So luknjane s PCA mrežico in enojno iglo ter izrezane s škarjicami. Pritrjene so na bel foto papir.

2008-22_snezinke

 

Dežnik

Kupola dežnika je narejena iz 140 g paus papirja in embosirana. Visoka je 10,5 cm.

2008-23_deznik_manjsa

Knjižna oznaka

Rožice sem našla na internetu, obroba pa je moja ideja. Luknjano na PCA mrežici z enojno iglo ter izrezano s škarjicami. Rožice so narisane z belim Sakura pisalom ter embosirane z zadnje strani.

2008-24_knjizna_oznaka_rozice_moj